Waarom wegwerphandschoenen dragen in de voedingsindustrie?

De voedingsindustrie is een van de vele sectoren waar wegwerphandschoenen worden gebruikt. Daarnaast worden ze ook gedragen in bijvoorbeeld de zorg, tandheelkunde en horeca. Deze handschoenen zijn ontworpen om de handen van medewerkers te beschermen en om de producten te beschermen. In deze blog lichten wij toe waarom je het beste wegwerphandschoenen kunt dragen in de voedingsindustrie.

Bescherming tegen besmetting

Het dragen van wegwerphandschoenen in de voedingsindustrie is belangrijk voor bescherming tegen besmetting. Werknemers kunnen bijvoorbeeld besmet worden door bacteriën of andere ziekteverwekkers die zich op het voedsel kunnen bevinden. De handschoenen zorgen ervoor dat de handen beschermd zijn en dit vermindert het risico op infectie en ziekte.

Wegwerphandschoenen dragen in de voedingsindustrie verhoogt de hygiëne

Het dragen van wegwerphandschoenen zorgt ervoor dat de hygiëne in de voedingsindustrie wordt bevorderd. Wanneer werknemers geen handschoenen dragen, kunnen zij bacteriën en andere verontreinigingen van hun handen overbrengen op het voedsel. Door handschoenen te dragen, wordt dit voorkomen. Dit verhoogt de hygiëne en vermindert het risico op besmetting.

Het risico op kruisbesmetting wordt kleiner

Tot slot zorgt het gebruik van wegwerphandschoenen ervoor dat het risico op kruisbesmetting wordt verminderd. Meestal gebruiken werknemers verschillende handschoenen voor verschillende werkzaamheden. Dit voorkomt dat bacteriën van het ene voedsel op het andere wordt overgedragen. Hierdoor blijft het voedsel veilig.

Bestel jouw wegwerphandschoenen bij Avalanche B.V.

Avalanche Disposables B.V. is de aanbieder van allerlei soorten wegwerphandschoenen. Denk hierbij aan latex handschoenen, vinyl handschoenen en nitril handschoenen. Daarnaast bieden wij ook beschermkleding aan die geschikt is voor in de voedingsindustrie. Deze voorkomen mogelijke besmetting. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Je kunt ons mailen: info@avalanchebv.nl of bellen: +31 (0)6 461 124 15.