Welke soorten wegwerphandschoenen zijn er?

Wegwerphandschoenen zijn eenmalig te gebruiken. Deze bieden bescherming tegen bacteriën, virussen, oliën en chemicaliën. Wegwerphandschoenen worden gedragen bij verschillende beroepen, zoals: tandartsen, dokters, schoonmakers en kappers. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en materialen. In deze blog lichten wij alle soorten wegwerphandschoenen toe en wat de eigenschappen van elk soort zijn.

Latex wegwerphandschoenen

Latex handschoenen worden gemaakt van natuurlijk rubber. Deze bieden een goede weerstand tegen snij- en schaafwonden en beschermen tegen bacteriën, virussen en chemicaliën. Ze zijn zeer elastisch en stevig. Hierdoor zijn ze comfortabel in gebruik. Deze handschoenen zijn echter niet geschikt voor mensen met een latex allergie.

soorten wegwerphandschoenen

Nitril wegwerphandschoenen

Nitril handschoenen zijn gemaakt van synthetisch rubber. Deze zijn zeer sterk en zijn hierdoor goed bestand tegen oliën, vet en chemicaliën. Nitril wegwerphandschoenen zijn een goed alternatief voor mensen die last hebben van een latex allergie. Deze handschoenen worden gedragen in verschillende branches. Zo worden ze bijvoorbeeld gedragen in laboratoria, tandheelkunde en de zorg.

Vinyl wegwerphandschoenen

Vinyl handschoenen zijn gemaakt van PVC. Vinyl is in vergelijking met latex en nitril het minst sterke materiaal. Hierdoor biedt het dus ook minder bescherming. Dit materiaal zit echter wel zeer comfortabel. De handschoenen bieden bescherming tegen chemicaliën met een laag risico, tegen olie en vet. Deze handschoenen worden bijvoorbeeld gedragen door schoonmakers, pedicuren en kappers.

Avalanche B.V. is de aanbieder van wegwerphandschoenen!

Bij Avalanche B.V. vind je een groot assortiment wegwerphandschoenen die je kunt dragen bij verschillende werkzaamheden. Daarnaast bieden wij ook beschermkleding aan. Je kunt deze eenvoudig en vooral voordelig bestellen in onze webshop. Wil je graag meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons ook mailen: info@avalanchebv.nl of bellen: +31 (0)6 461 124 15.