Hygiënisch werken in de zorg

Hygiënisch werken is van groot belang in de zorg. Dit verkleint namelijk de kans op verspreiding van ziektekiemen. Dit is vooral in de zorg heel belangrijk, omdat mensen hier vaak een verminderde weerstand hebben. Deze mensen zijn dus zeer vatbaar voor deze ziektekiemen. Door hygiënisch te werken, kunnen zorgverleners voorkomen dat patiënten ziek worden van bacteriën of virussen. In deze blog geven wij een aantal voorbeelden van hoe je hygiënisch kunt werken in de zorg.

Regelmatig handen wassen

Het wassen van de handen is een van de belangrijkste stappen die je kan nemen om hygiënisch te werken in de zorg. Dit helpt namelijk het verkleinen van de verspreiding van ziektekiemen. Het is belangrijk om voor en na het contact met een patiënt de handen te wassen. Ook is het belangrijk om je handen te wassen na het aanraken van besmette oppervlakken en na het uittrekken van handschoenen.

Het dragen van handschoenen

Het is ook belangrijk om wegwerphandschoenen te dragen als je in contact komt met patiënten. Handschoenen voorkomen de verspreiding van ziektekiemen, zoals bacteriën. Het is echter wel van groot belang dat de handschoenen op de juiste manier worden gebruikt. Zo is het belangrijk dat de handschoenen na gebruik direct worden weggegooid. Handschoenen die bijvoorbeeld gedragen kunnen worden zijn:

Hygiënisch werken zorg

Beschermende kleding dragen

Zorgverleners kunnen naast wegwerphandschoenen ook beschermkleding dragen. Denk hierbij aan schorten of mondmaskers. Dit helpt om te voorkomen dat bacteriën en virussen worden verspreid en overgedragen op patiënten.

Hygiënisch werken in zorg

Desinfecteren en schoonmaken

In de zorg worden er veel oppervlakken gebruikt. Denk hierbij aan bedden, stoelen en tafels. Door deze oppervlakken regelmatig schoon te maken en te desinfecteren, kan er worden voorkomen dat ziektekiemen worden verspreid.

Hygiënisch werken in de zorg: Avalanche helpt je graag!

Bij Avalanche B.V. vind je een groot assortiment beschermingsmiddelen die je kunt dragen om hygiënisch te werken in de zorg. Zo hebben wij de hoogste kwaliteit wegwerphandschoenen, beschermkleding en mondmaskers op voorraad. Deze kan je gemakkelijk en voordelig bestellen in onze webshop. Wil je graag meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op.