Hygiëne in de horeca

Hygiëne is een zeer belangrijk aspect in de horeca. Een schone en hygiënische omgeving is essentieel voor medewerkers en klanten. In deze blog vertellen wij je graag meer over hoe je hygiëne in de horeca kunt waarborgen. Lees gerust verder.

HACCP-regels

Bij het nastreven van hygiëne in de horeca denk je waarschijnlijk gelijk aan HACCP. Dit is een voedselveiligheidssysteem dat specifieke regels omvat waar voedselgerelateerde bedrijven zich aan moeten houden. HACCP staat voor ‘Hazard Analysis Control Points’. Het is een risicoanalyse voor voedselbereiding en consumptie. De HACCP is van essentieel belang voor een hygiënische werkomgeving in de horeca.

hygiëne horeca

Adviezen voor hygiëne in de horeca

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om hygiëne in de horeca waar te borgen. Wij geven een aantal adviezen:

Gebruik professionele snijplanken

Voor het bereiden van gerechten is het gebruik van de juiste snijplanken noodzakelijk. Het is belangrijk dat de juiste horeca snijplank wordt gebruikt om kruisbesmetting te voorkomen. Door de juiste snijplank te gebruiken, krijgen bacteriën geen kans om van het ene product op het andere over te dragen.

Draag beschermkleding voor optimale hygiëne

Er zijn verschillende soorten beschermkleding die je kunt dragen om de hygiëne in de horeca waar te borgen. Denk hierbij aan haarnetjes. Door een haarnetje te dragen, voorkom je dat er haren in het voedsel terechtkomen. Daarnaast kan het dragen van een wegwerpschort je kleding beschermen tegen vocht en vuil.

Draag handschoenen in de horeca

Het dragen van handschoenen helpt bij het voorkomen van kruisbesmetting, het waarborgen van hygiëne en het biedt bescherming. Horeca handschoenen worden vaak gebruikt in situaties waarbij er direct contact wordt gemaakt met voedsel. Zo zijn vinyl handschoenen en nitril handschoenen geschikt voor in de horeca. Het is wel van groot belang om de wegwerphandschoenen regelmatig te vervangen.

Meer informatie over hygiëne in de horeca

Wil je graag meer informatie ontvangen over hoe je hygiëne kunt waarborgen in de horeca? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons ook mailen: info@avalanchebv.nl of bellen: +31 (0)6 461 124 15. Bovendien kun je bij ons terecht voor allerlei soorten disposables. Denk hierbij aan wegwerphandschoenen en beschermkleding.