GGD tattoo richtlijnen voor een tattooshop

Er zijn een aantal GGD tattoo richtlijnen voor een tattooshop opgesteld, in de vorm van wettelijke regels. Deze regelwetgeving betreft hygiëne en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). Bent u trotse eigenaar van een tattoostudio of denkt u erover na om een eigen shop te beginnen? Lees dan verder over alles wat u van tevoren moet weten!

GGD tattoo richtlijnen

Voordat een tattooshop geopend mag zijn, heeft u eerst een vergunning nodig. Deze kunt u bij de GGD aanvragen. Om deze vergunning te ontvangen moet uw shop aan een aantal voorwaarden voldoen. De GGD zal voornamelijk de inrichting van uw shop bekijken gericht op hygiëne. Hiervoor heeft u dus duidelijke maatregelen nodig. Denk aan het steriliseren van materialen en veilige werkwijzen. Deze hygiënerichtlijnen zijn bedoeld voor eigenaren van tatoeagestudio’s. Hiermee worden ondernemingen bedoeld waar kleurstoffen of pigment in de huid geïnjecteerd worden. Om veilig en hygiënisch de werkzaamheden uit te voeren, kunt u aan gebruik van een aantal PBM’s denken. Bij veilig tatoeëren wordt gekeken naar zowel de veiligheid van de tattoo Artist als de veiligheid van de klant.

GGD tattoo richtlijnen: gezichtsbescherming

Om aan de GGD tattoo richtlijnen te voldoen, kunt u kiezen voor gezichtsbescherming in de vorm van mondmaskers. Deze gezichtsbescherming in een professionele omgeving zoals een tattoo shop, behoren altijd wegwerpmodellen te zijn. Dit om de garantie te bieden dat de pathogenen waaraan de maskers worden blootgesteld worden verwijderd. Pathogeen is een biologische ziekteverwekker zoals een virus of een bacterie. Door het gebruik van een PBM in de vorm van een gezichtsmasker wordt er een hygiënische omgeving gecreëerd. De gezichtsmaskers zijn de beste manier om het verspreiden van pathogenen te voorkomen. Let hierbij op dat zelfgemaakte maskers niet tellen als PBM.

ggd_tattoo_richtlijnen_handbescherming

GGD tattoo richtlijnen: handbescherming

Bij de werkzaamheden van een tattoo Artist, worden handschoenen gedragen als zijnde een PBM. Deze bescherming is van zeer groot belang en zal zowel tattoo Artist als klant beschermen. Eén van de meest voorkomende manieren waarop ziekteverwekkers kunnen worden verspreid is via handcontact. Handschoenen zullen dit risico beperken. Ook beschermen PBM’s tegen virussen die overgedragen kunnen worden. Tijdens het tatoeëren komt er bloed en wondvocht vrij. Lichaamsvloeistoffen en bloed kunnen gevaarlijke ziekteverwekkers bevatten zoals hepatitis B, C en HIV. Het gevaar van besmetting is bij het tatoeëren zeer reëel. Hiervoor raden wij aan om te allen tijden Nitril handschoenen te dragen. Kies ook PBM’s die voldoen bepaalde product specificaties zoals de NEN normen EN455 en 374.

PBM kopen

Avalanche Disposables B.V. is dé specialist op het gebied van professionele hygiëne, persoonlijke beschermingsmiddelen en disposables. Wij importeren en leveren producten voor groothandels, detailhandel en particulieren. Onze producten worden gebruikt in de gezondheidszorg, wellness, levensmiddelenindustrie, land- en tuinbouw en nog vele andere sectoren. Vele bedrijven en particulieren zijn onze producten gaan gebruiken want veiligheid en hygiëne kent geen grenzen en zijn van uiterst belang. Als tattooshop eigenaar kunt u de nodige PBM’s in ons assortiment vinden voor de veiligheid en hygiëne op de werkvloer. Wij bieden ook de mogelijk aan tot private label en groot afname aan. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.