Nagelstyliste benodigdheden

Als je een nagelstudio begint, dan heb je materialen nodig om mee te werken. Maar wat heb je precies allemaal nodig om te starten als nagelstylist? In deze blog lichten wij alle nagelstyliste benodigdheden toe. Lees gerust verder.

benodigdheden nagelstyliste

Alle benodigdheden voor een nagelstyliste

Hieronder sommen wij de benodigdheden voor een nagelstudio toe:

Desinfectie

Het is allereerst heel belangrijk om na te denken over desinfectie. Meestal worden er tools op iedere klant gebruikt. Het is daarom heel belangrijk om deze tools schoon te maken. Als iemand bijvoorbeeld een wondje, een schimmel of een bacterie-infectie heeft, dan kan dit overgedragen worden via deze tools. Het desinfecteren van de spullen die je gebruikt is daarom zeer belangrijk. Dit kan met bijvoorbeeld desinfectiemiddel.

LED-Lamp

Het is daarnaast belangrijk om een goede verlichting te hebben. Zo kun je nauwkeurig te werk gaan. Tevens is er een LED-lamp nodig om alle nagelproducten uit te harden. Het prettige van deze lamp is dat je deze lampjes niet hoeft te vervangen. Je kunt met deze lamp alle producten in een korte tijd uitharden. Zo gaan de klanten tevreden naar huis.

Nagel benodigdheden

Vervolgens heb je natuurlijk allerlei materialen nodig voor de behandeling. Denk hierbij aan: een nagelschaar, frezen, een nagelvijl, handdoeken, wattenschijfjes, alcohol en aceton. Afhankelijk van de behandeling gebruik je voor de nagels ook: gel polish, shellac, nageltips, nagellijm, penselen, gel cleaner, acryl verwijderaar, brush cleaner en/of andere nagel materialen.

nagelstudio benodigdheden

Mondmaskers

Het dragen van een mondmasker als nagelstyliste is belangrijk om de verspreiding van deeltjes en stof tijdens de nagelbehandeling te voorkomen. Het beschermt tegen potentiële ademhalingsproblemen en het minimaliseert de overdracht van bacteriën. Dit bevordert de algehele hygiëne.

Wegwerphandschoenen

Tot slot zijn wegwerphandschoenen belangrijke nagelstyliste benodigdheden. Het dragen van wegwerphandschoenen is essentieel om de hygiëne te waarborgen. Het minimaliseert de overdracht van bacteriën en het beschermt zowel de klant als de nagelstyliste tegen mogelijke infecties. Verder helpt het om de nagelstudio schoon te houden en een professionele en zorgvuldige werkomgeving te handhaven.

Er zijn verschillende soorten wegwerphandschoenen die geschikt zijn voor een nagelstyliste, zoals: vinyl handschoenen, nitril handschoenen, soft nitril handschoenen en latex handschoenen.

Meer informatie over nagelstyliste benodigdheden

Wil je graag meer informatie ontvangen over de benodigdheden van een nagelstyliste? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons ook mailen: info@avalanchebv.nl of bellen: +31 (0)6 461 124 15. Bovendien kun je bij ons terecht voor allerlei soorten disposables. Denk hierbij aan wegwerphandschoenen, beschermkleding en desinfectiemiddelen.