Handschoenen voor medisch gebruik nodig?

Heeft u handschoenen voor medisch gebruik nodig? In dat geval bevelen wij onze medische handschoenen aan. Bij het kopen van medische handschoenen is het belangrijk dat u goed geïnformeerd bent over deze speciale beschermingsmiddelen. Zo kunt u er zeker van zijn dat u de juiste medische handschoenen kiest. Avalanche Disposables B.V. is specialist op het gebied van professionele hygiëne, PBM en disposables voor groothandels, detailhandel en particulieren. Vanuit onze ervaring en kennis bieden wij betrouwbare producten voor diverse branches zoals wellness, zorg, laboratoria en levensmiddelenindustrie. Daarnaast bieden wij graag de nodige informatie over de handschoenen voor medisch gebruik binnen ons assortiment.

Voordelen handschoenen voor medisch gebruik

Het gebruik van wegwerphandschoenen als beschermingsmiddel biedt een aantal prettige voordelen. Het gebruik van medische handschoenen vermindert de mogelijkheid tot overdracht van micro-organismen tussen personen. Het dient dus als bescherming op meerdere niveaus. Vaak worden deze soort PBM gedragen door tandartsen, verpleegkundigen en artsen. Deze PBM dragen bij aan het behoud van de hygiëne en gezondheid. Het is een beschermingsmiddel van ongekende waarde voor zowel de patiënt als de verpleegkundige. Onze medische handschoenen zijn betrouwbaar en sterk, maar toch soepel, voor de optimale bescherming met draagcomfort. Deze handschoenen geven grip en door het materiaal zal er voldoende tastgevoel worden ervaren bij het dragen. Het is bij ons ook mogelijk een sample aan te vragen. Snel en gemakkelijk kunt een sampel toe laten sturen om zo vast te stellen welke soort handschoenen geschikt zijn.

Gebruiksaanwijzing medische handschoenen

Het is belangrijk om te weten dat deze wegwerphandschoenen géén vervanging zijn voor een goede handhygiëne. Het is nog steeds essentieel om uw handen te wassen of desinfectiemiddel te gebruiken voor én na het gebruik van medische handschoenen. Bij het gebruik van deze wegwerphandschoenen is het wenselijk om geen ringen, polshorloge of nagellak te dragen. Deze elementen zullen een negatief effect hebben op de kwaliteit van de handschoen. Wanneer er toch schade aan de handschoen ontstaat, zoals een schuurtje, vuil of natheid, vervang deze dan met een nieuw paar wegwerphandschoenen. Na iedere behandeling of uitvoering, is het nodig om van paar te wisselen.

Mogelijkheden handschoenen voor medisch gebruik

Al onze medische handschoenen voldoen aan de hoogste norm AQL 1.5 (Accepted Quality Level), vereiste EN certificering en bezit ook het officiële CE-keurmerk. Hierdoor bent u verzekerd van kwaliteit en betrouwbaarheid. Wij hebben met zorg en aandacht een complete selectie medische handschoenen samengesteld. Zo kunt u kiezen uit verschillende uitvoeringen, kleuren en materialen. Iedere variatie heeft een eigen specifieke eigenschap.

Latex handschoenen

Latex handschoenen zijn gemaakt van natuurlijk rubber. Dit is een sterke stof die een optimale bescherming aan de handen geeft. Met een goede pasvorm, tastgevoel en elastische eigenschap, is dit een zeer fijne handschoen. Let bij deze uitvoering wel op eventuele allergische reactie.

Nitril handschoenen

Nitril handschoenen zijn gemaakt van Polyvinl (PVC) en is dus latexvrij. Deze uitvoering is iets stugger dan de latex uitvoering, maar daarentegen toegankelijker vanwege het latexvrije kenmerk. Met een hoge mate van bewegelijkheid, comfort en tastzin, is deze handschoen perfect. 

Vinyl handschoenen

Vinyl handschoenen worden ook gemaakt van pvc-materiaal. Deze wegwerphandschoen komt qua elastisch vermogen dicht bij de kenmerken van de latexuitvoering in de buurt. Vinyl is voor vele toepassingen een bruikbare handschoen. Het vinyl materiaal biedt een goede weerstand en tastzin.

Gepoederd of poedervrije handschoenen voor medisch gebruik kopen?

Daarbij kunt u ook kiezen tussen gepoederd of poedervrij handschoenen in het geval van latex en vinyl uitvoering. Gepoederde wegwerphandschoenen zijn voorzien van maiszetmeel. Dit poeder wordt toegevoegd aan de handschoen om er op deze manier voor te zorgen dat het makkelijk is om de handschoen aan te trekken. U kunt dit vergelijken met een soort smeermiddel. Bovendien absorbeert de poeder vocht en daardoor biedt het een aangenaam gevoel bij langdurig gebruik.

Medische handschoenen kopen

Medische handschoenen kopen kan snel en gemakkelijk in onze webshop. Vele bedrijven en particulieren gebruiken onze producten vanwege de betrouwbare kwaliteit, uniek assortiment en onze goed service. U kunt de nodige PBM in ons assortiment vinden. Zo kunt u de veiligheid en de hygiëne op de werkvloer waarborgen. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden. Wij helpen u graag verder.